Російський мільярдер скупив газовидобувні підприємства в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський мільярдер скупив газовидобувні підприємства в Україні

Фондовий ринок
6188
Екс-міністр Міненерговугілля Едуард Ставицький і нардеп від “Опозиційного блоку” Юрій Бойко продали газовий бізнес російському мільярдерові Павлу Фуксу.
Рада відхилила законопроект про розкриття інформації видобувних компаній.
За останні 2 роки цей російський мільярдер скупив пакет вітчизняних газодобувних компаній у енергетичних фаворитів Віктора Януковича – Едуарда Ставицького і Юрія Бойка.
За даними джерел видання, у Бойка і його бізнес-партнерів Юлія Іоффе та Івана Фурсіна структури Фукса повністю викупили ТОВ “ДВ нафтогазовидобувна компанія” і 51% ВАТ “Девон”. У Ставицького – 67% ТОВ “Голден Деррік” і 22,5% ВАТ “Видобувна компанія “Укрнафтобуріння”.
“Рішення Фукса скупити активи опозиціонерів неоднозначне. З боку його M&A-активність виглядає як поведінка корпоративного “санітара лісу”, що підбирає за ослабленими гравцями всі активи без розбору”, – пише автор.
Джерела видання припускають, що Фукс увійшов на ринок українського газовидобутку задовго до революції-2014, а його інтереси в цій ніші представляв російський бізнесмен Володимир Татарчук.
В Україні він відомий як засновник Proxima Capital Group – власника 20% британської нафтогазової компанії JKX Oil & Gas Plc.
Остання володіє 10% ВАТ “Укрнафтобуріння” і контролює СП “Полтавська газонафтова компанія”, що володіє правами на розробку родовищ в Полтавській області – Ігнатіївського, Молчановського, Ново-Миколаївського, Руденківського, Заплавського, Єлизаветівського, Краснояноярського і Східного.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас