З ВБР намагалися вивести 100 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З ВБР намагалися вивести 100 млн грн

Фондовий ринок
655
Державною службою фінансового моніторингу встановлено факт спроби виведення з неплатоспроможного Всеукраїнського банку розвитку (ВБР) понад 100 млн грн.
Про це йдеться в постанові Печерського районного суду, опублікованій в Єдиному держреєстрі судових рішень.
Згідно з постановою суду, Генпрокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами вчинення злочинів посадовими особами державних підприємств залізничного транспорту та ПАТ “Всеукраїнський банк розвитку”.
Посадові особи ПАТ “Всеукраїнський банк розвитку”, всупереч законодавству України, в період з 2012 по 2014 рік кредитували державні підприємства без проведення процедури, встановленої законодавством, за завищеними кредитними ставками і отримували неправомірну вигоду, проводили шахрайські операції з державними цінними паперами та цінними паперами фіктивних товариств, кредитували підконтрольні підприємства без забезпечення за рахунок кредитів, отриманих в Національному банку.
Слідством за сприяння Служби фінансового моніторингу було встановлено, що посадові особи ВБР перерахували 100,64 млн грн з рахунку в ВБР на рахунки в банк “Глобус” і зробили спробу зняття коштів.
На думку слідства, ці кошти є предметом кримінального злочину, а їх фактичним власником – Олександр Янукович (оскільки номінальні власники коштів – працівники ВБР не мають законних доходів, що відповідають обсягам депозитів).
Суд задовольнив клопотання прокуратури і наклав арешт на грошові кошти, розміщені на рахунку в банку “Глобус”, що фігурують в матеріалах кримінального провадження.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас