Проти Італії можуть запровадити санкції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проти Італії можуть запровадити санкції

Світ
1453
Єврокомісія в середу винесе попередження Італії про те, що країна може зіткнутися з дисциплінарними заходами Євросоюзу, через те що вона не вжила заходів щодо зниження великого державного боргу, як того вимагає законодавство єврозони.
Крім того, проблеми у Риму почнуться, якщо не буде представлений план зі скорочення дефіциту бюджету, як було обіцяно, розповів офіційний представник ЄС.
Інформація про ймовірні санкції щодо Італії з’явилася після того, як економічний прогноз ЄК для 28 країн єврозони показав, що державний борг Італії зросте до рекордно високого рівня 133,3% від валового внутрішнього продукту (ВВП) в цьому році з 132,8% у 2016 р.
При цьому правилами ЄС передбачено скорочення боргу Італії приблизно на 3,6% ВВП на рік.
Влада Італії ще на початку лютого відправила в ЄС листа, де було обіцяно скоротити структурний дефіцит на 0,2% ВВП в поточному році за рахунок заходів, рішення про які буде прийнято тільки в квітні.
За словами джерела агентства в ЄС, наразі Італія не визначила свої зобов’язання належним чином, тому прийдешній тиждень покаже, що Рим не виконує своїх боргових зобов’язань.
Дисциплінарні заходи, які комісія могла б застосувати проти Італії в травні, якщо заходи не будуть прийняті, називаються процедурою надмірного дефіциту і, в теорії, в кінцевому підсумку можуть привести до штрафів відносно Італії, хоча це малоймовірно.
Структурний дефіцит Італії в 2016 р. зріс до 1,6% ВВП з 1% в 2015 р.. Тепер дефіцит встав на шляху зростання і має збільшитися до 2% в цьому році і 2,5% в 2018 р.. Тим часом, згідно з правилами ЄС, влада повинна скорочувати структурний дефіцит принаймні на 0,5% ВВП щороку, поки не буде досягнутий баланс або профіцит.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас