У Києві планують контролювати законність будівництва за прикладом Кореї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві планують контролювати законність будівництва за прикладом Кореї

Нерухомість
1131
У Києві планують контролювати законність будівництва за прикладом Республіки Корея.
Про це заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, повідомляє прес-служба міської влади.
“В Україні існує своя система моніторингу незаконних будівництв, але вона занадто проста в порівнянні з аналогом корейських колег. Система Clean Construction System нас дуже зацікавила, ми хочемо ретельніше її вивчити і зрозуміти, як адаптувати під українське законодавство, містобудівні норми та правила”, – сказав Пліс.
Clean Construction System складається з чотирьох компонентів: системи для управління будівельними проектами (One-PMIS), системи інформування про будівництво для розкриття інформації про проекти будівництва (Allimi), системи управління платіжками підрядникам для здійснення автоматичних платежів (sPMS) і системи електронного управління людськими ресурсами для управління співробітниками та оплати їхньої праці (EHRM). Це платформа для спілкування забудовників, органів влади та уповноважених служб, що видають дозволи на будівництво об’єкта, а також громадськості.
За словами Пліса, як тільки забудовник у Кореї приймає рішення про зведення об’єкта вартістю дорожче 18 тисяч доларів, він зобов’язаний скористатися Clean Construction System. Забудовнику необхідно внести в систему дані за всіма параметрами проекту та отримати дозволи на будівництво від усіх уповноважених служб. При цьому система спрощує отримання дозвільних документів, оскільки ці процедури проводяться в онлайн-режимі. Доступ до інформації є у всіх громадян. Окрім того, містяни можуть спостерігати за ходом будівництва онлайн, оскільки навпроти кожного будмайданчика встановлені веб-камери.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас