Меркель хоче зберегти транзит газу через Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель хоче зберегти транзит газу через Україну

Енергетика
448
Канцлер Німеччини Ангела Меркель зацікавлена ​​в газопроводі “Північний потік-2”, однак вважає, що він зашкодить Україні, для якої потрібно зберегти транзит газу, розповів міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, про що німецький політик говорила з польським президентом.
За його словами, Меркель зацікавлена, щоб дати можливість Україні отримувати вигоду завдяки транзиту через свою територію.
“З німецької сторони прозвучала заява, що Берлін як і раніше вважає “Північний потік-2” виключно бізнес-проектом. Однак пані Меркель визнала, що він (проект) має негативні наслідки для деяких держав, вказала на Українк. Вона сказала, що, якщо проект буде розвиватися, необхідно забезпечити Україні збереження транзиту газу через її територію, щоб Київ міг отримувати з цього вигоду. Але у нас немає союзників серед німців, що працюють на різних рівнях в Європейській комісії, які явно підтримували колись будівництво “Північного потоку-1”, а тепер “Північного потоку-2”, – заявив Ващиковський.
Нагадаємо, 7 лютого Ангела Меркель відвідала Польщу, де зустрілася з президентом цієї країни Анджеєм Дудою. Під час переговорів лідерами двох країн піднімалося питання врегулювання конфлікту на Донбасі і позиції американської адміністрації щодо нього.
Проект “Північний потік – 2” передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Трубопровід планується побудувати поруч з “Північним потоком”.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас