Президентський авіапарк застрахували на півтора мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президентський авіапарк застрахували на півтора мільярда

Казна та Політика
683
Державне авіаційне підприємство “Україна” Державного управління справами 3 січня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ “Страхова компанія “ПЗУ Україна” про послуги з обов’язкового страхування цивільної авіації за 15,35 мільйона гривень.
“На поточний рік застрахували повітряні судна, членів екіпажу та інший авіаційний персонал, а також відповідальність експлуатанта за шкоду третім особам і перевізника за шкоду пасажирам, багажу, пошті, вантажу”, – йдеться в повідомленні. Йдеться про літаки А319-115 (UR-ABA), Ан-74ТК-300Д (UR-AWB), Ан-148-100В (UR-UKR) і вертоліт Мі-8МТВ-1 (UR-РАВ), які застрахували на загальну суму 1,56 мільярда гривень.
Додатковою умовою договору щодо літака UR-ABA є страхування відповідальності перед третіми особами з єдиним лімітом не менше 500 мільйонів доларів по кожному з випадків. Аналогічні послуги на 2016 рік замовляли в ПАТ “Бусин” за 9,56 мільйона гривень. Причому тоді до переліку суден входив ще один вертоліт Мі-8 (UR-РАА), застрахований на найменшу з сум – 3,92 мільйона гривень.
Акціонерами “ПЗУ Україна“є ПАТ “Страхова компанія “ПЗУ Україна страхування життя” і велика польська компанія “Powszechny Zaklad Ubezpieczen SA”. Зараз з переможцем змагалися ПАТ “Акціонерна страхова компанія “ІНГО Україна”. Дешевшу на 19% пропозицію згаданої фірми “Бусин” і дорожчу ПАТ “Український страховий капітал” відхилили за невідповідність вимогам тендерної документації. Активи “Бусин” склали менше 10% від загальної страхової суми щодо страхування повітряних суден та 0,5% від загальної страхової суми відповідальності перед третіми особами під час міжнародних польотів.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас