Поліція підозрює підприємство "Укроборонпрому" в махінаціях на 89 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція підозрює підприємство "Укроборонпрому" в махінаціях на 89 млн гривень

Фондовий ринок
545
До бюджету недоплачено понад 23 млн гривень податків. Національна поліція підозрює посадових осіб державного підприємства ДГЗП “Спецтехноекспорт”, що входить в концерн “Укроборонпром”, в махінаціях на суму 89 млн гривень.
Про це свідчить постанова Київського райсуду Харкова.
Як випливає з документа, слідством встановлено, що з 2014 року на рахунки двох фізичних осіб-підприємців надходили значні кошти від ТОВ “Хартех” і ТОВ “Технокомплектація” за продаж ними радіокомпонентів та авіаційного обладнання.
 Потім цей товар за договорами комісії з “Спецтехноекспорт” і контрактами держпідприємства з представниками іноземних держав поставили за кордон. В рамках угоди один з підприємців отримав 32 млн гривень, а другий – 57 млн ​​гривень.
Отримані гроші перераховувалися на рахунки групи інших приватних підприємців, а потім знімалися готівкою в касах банків. За даними поліції, зазначені товариства і підприємці не були виробниками радіокомпонентів або авіаційного обладнання. Обидві фірми були оформлені на підставних осіб, а підприємці не займалися госпдіяльністю.
При аналізі нібито проведених операцій фахівець-бухгалтер не підтвердив факт відвантаження обладнання на суму понад 63 млн гривень. В результаті махінацій держбюджет недоотримав понад 23 млн гривень податків і зборів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас