Кубів повідомив, скільки становлять прямі втрати України від ембарго Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кубів повідомив, скільки становлять прямі втрати України від ембарго Росії

Казна та Політика
1070
Прямі втрати України від введеного Росією в 2016 році продуктового, торгового і транзитного ембарго відносно українського експорту складають близько 0,4 млрд дол.
Про це сказав перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів.
“Росія не тільки призупинила договір про зону вільної торгівлі, який діяв з 2011 року, але і ввела продовольче ембарго на деяку продукцію з України, заборонила транзит української продукції до Республіки Казахстан і Киргизької Республіки. Прямі втрати експорту товарів до Казахстану і Киргизстану оцінюються в обсязі більше 0,4 млрд дол.”, – сказав Кубів.
За його словами, найбільші втрати – в сфері експорту електричних машин, ядерних реакторів, котлів, продуктів неорганічної хімії, чорних металів.
“І це, повторюся, тільки прямі втрати. Загалом оцінюємо збиток приблизно в 1 млрд доларів”, – сказав Кубів.
При цьому перший віце-прем’єр зазначив, що Україна докладає зусиль з відновлення порушених торговельних зв’язків.
“Ми працюємо в двох напрямках. З одного боку – подали позов до СОТ проти РФ про обмеження транзиту. У цій справі є чіткі юридичні аргументи, неспростовні докази і підтримка ключових зарубіжних партнерів, серед яких ЄС і США”, – сказав Кубів.
З іншого боку, за його словами Україна не втрачає робочого контакту з Казахстаном, Туркменістаном, Узбекистаном, Таджикистаном, Киргизстаном.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас