7 секретів, які допоможуть працювати менше, але встигати більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

7 секретів, які допоможуть працювати менше, але встигати більше

Особисті фінанси
2067
Тайм-менеджмент – це не завжди на 100% корисно. Багато людей, практикуючи методики ефективної роботи і економії часу, зазначають, що їхня продуктивність насправді знижується. Про це пише портал The Muse.
Якщо ви хочете встигати більше і не фокусуватися на постійному управлінні часом, постарайтеся знайти свої власні схеми роботи і коригувати навантаження. Допомогти в цьому можуть 7 простих секретів.
Використовуйте таланти інших
Іноді дуже хочеться зробити все самостійно, щоб було краще, професійніше, успішніше. Проте вам категорично не варто недооцінювати своїх колег і підлеглих. Вони теж можуть виконувати завдання і отримувати відмінні результати. Довіртеся їм. Якщо ви працюєте один/одна, задумайтеся про аутсорсинг.
Акцентуйте більше уваги на тому, що ви робите
Виконуючи кілька завдань відразу, вам, найімовірніше, практично не вдається зосередитися. Щоб подолати розсіяність уваги, спробуйте зосередитися на одному завданні і не відволікатися, поки не закінчите його. Не дозволяйте собі перериватися на сторонні речі. Так ви зовсім скоро зможете викреслити із загального списку того, що потрібно зробити, принаймні одне завдання.
Систематизуйте і виробляйте стратегію
Краще витратити час на те, щоб все обдумати, ніж потім нічого не встигати. Розробіть свою стратегію виконання завдань, інтегрувати планування і пробуйте різні варіанти.
Використовуйте свої сильні якості
Ви будете ефективно працювати в тих сферах, в яких відмінно розбираєтеся. Визначте свої сильні сторони і займайтеся лише тим, у чому дійсно впевнені. Якщо завдання навряд чи додасть вам сил і енергії, краще передоручити його комусь іншому.
Бережіть спокій і приймайте зважені рішення
Навіть у найскладніших професійних ситуаціях зберігайте спокій і не дозволяйте емоціям управляти. Це допоможе зберегти ясність розуму і не наробити помилок.
Не винаходьте велосипед
Виконуючи завдання, не намагайтеся самостійно придумати нові методики або інструменти. Так, це творчий підхід, і він, безсумнівно корисний при правильному застосуванні. В умовах браку часу і постійної завантаженості намагайтеся використовувати методи, які вже працюють.
Робіть все можливе
Намагаючись досягти відмінних результатів, намагайтеся викладатися на повну, а для цього вам знадобиться відпустка, вихідні та вільний час. Не забувайте про це. Врешті-решт, принцип досить простий: щоб працювати дійсно ефективно, не фокусуйтеся на тому, скільки ви працюйте, а на тому, як ви це робите.
І найголовніше – успішні люди не завжди означає дуже зайняті. Це факт.
Інна Сєвєрова
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас