В Україні продадуть 100 підприємств - Кубів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні продадуть 100 підприємств - Кубів

Фондовий ринок
898
У поточному році Україна в рамках приватизаційної кампанії планує продати близько 100 підприємств, повідомив перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів.
«Цього року продажу підлягають понад 100 компаній, і зараз (Мінекономрозвитку – ред) з Фондом держмайна готуємо оновлений перелік об’єктів. Крім того, вже підготували законопроект, який удосконалить процес приватизації – спростить кваліфікацію активів і визначить порядок формування переліку об’єктів на приватизацію. Незабаром плануємо внести цей законопроект до парламенту», – зазначив Кубів.
Він також висловив надію, що невдача з продажем в кінці 2016 року одного з основних активів країни – Одеського припортового заводу – не матиме впливу на процес приватизації в цілому.
«Ключовою проблемою, яка шкодить успіху приватизації ОПЗ, є наявність боргу перед Group DF, збільшення заборгованості підприємства за енергоресурси і збитковість діяльності. Існує і несприятлива кон’юнктура цін на ринку мінеральних добрив. Причому прогнози невтішні. Тому аукціон в минулому році не відбувся, хоча до підготовки приватизації заводу залучали визнані міжнародні організації: інвестиційний банк UBS, EY, Baker & McKenzie», – сказав Кубів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас