"Газпромтранс" змінив умови співпраці з українськими імпортерами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпромтранс" змінив умови співпраці з українськими імпортерами

Енергетика
637
Залізничний перевізник ТОВ “Газпромтранс” вніс зміни в умови відправки власних вагоно-цистерн з ЗВГ на територію України.
Про це йдеться в листі компанії від 16 лютого.
В документі “Газпромтранс” повідомляє, що у зв’язку з випадками простою цистерн на території України, компанія змушена призупинити відвантаження на адресу українських компаній та їх нерезидентів, які потрапили під санкції Мінекономрозвитку.
Щодо інших контрагентів перевізник ввів додаткові умови співпраці. Зокрема: отримання фінансових гарантій вигляді забезпечувального внеску в розмірі, еквівалентному 30-денному простою вагона за межами РФ, а також відшкодування ринкової вартості рухомого складу в разі пошкодження або КК втрати вагонів, а також неповернення на територію РФ протягом 60 днів, з моменту перетинання прикордонного переходу.
Зазначимо, 10 лютого “Газпромтранс” повідомив про тимчасове призупинення відправлення власних або орендованих цистерн для транспортування зрідженого газу в Україну.
Нагадаємо, 8 лютого ПАТ “Укрзалізниця” за рекомендацією СБУ продовжила простій для 161 цистерни зі зрідженим газом на території України, які вже заблоковано близько 2 місяців.
У свою чергу, СБУ також є ініціатором санкцій проти найбільших українських імпортерів нафтопродуктів і їх нерезидентів, які були накладені Мінекономрозвитку 6 лютого 2017 року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас