Глобальний ринок інтернету речей: прогноз до 2021 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глобальний ринок інтернету речей: прогноз до 2021 року

Фінтех і Картки
1290
З 2017 по 2021 рр. сукупний середньорічний темп зростання глобального ринку інтернету речей (Internet of Things, IoT) буде становити 4%. Такі дані показало дослідження компанії Technavio.
Згідно з результатами дослідження, обсяг глобального ринку IoT досягне 1,37 млрд доларів до 2021 року. Серед основних причин позитивної динаміки — зручність, можливість віддаленого доступу і невелика витратність.
Аналітики Technavio розбивають сферу IoT на кілька категорій, серед них: електронні гаджети, розумні медіа програвачі, бездротові принтери, розумні вимірювальні прилади, розумні портативні пристрої, розумні камери, розумна побутова техніка, розумні дверні замки, розумні лампочки і термостати.
81% відсоток приросту ринку IoT припаде на електронні гаджети. У цій категорії найбільш популярними серед споживачів пристроями є смартфони, завдяки зручності використання і доступності з точки зору цін. За смартфонами в категорії «електронні гаджети» йдуть планшети, які споживачі цінують за мобільність та ефективність використання, повідомляють у Technavio.
Другою за обсягом категорією товарів на ринку інтернету речей є розумні медіа програвачі. Цей сегмент до 2021 році оцінюватиметься у 143,4 млрд доларів з сукупним середньорічним темпом зростання 6%.
Кількість товарів у сегменті «бездротові принтери» до 2021 року досягне 159,4 млн штук. Попит на дану категорію товарів можна пояснити стрімким розвитком технологій друку і зростаючим попитом на бездротові лазерні і струменеві принтери.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас