Італія збільшить держборг на 20 мільярдів євро для допомоги банкам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія збільшить держборг на 20 мільярдів євро для допомоги банкам

Світ
153
Італійський парламент у четвер остаточно схвалив пропозицію уряду Паоло Джентілоні про збільшення державного боргу на 20 мільярдів євро з метою надання фінансової допомоги місцевим банкам, випливає з рішення парламенту.
За прийняття пакету заходів проголосувало 246 депутатів, 147 були проти, 22 утрималися. Раніше законопроект був схвалений верхньою палатою парламенту Сенатом.
Надані в рамках декрету кошти повинні використовуватися для забезпечення “належного рівня ліквідності”, а також для відновлення потенціалу фінансування в середньостроковій і довгостроковій перспективі шляхом вжиття заходів з рекапіталізації і емісії нових акцій деяких кредитних установ.
У грудні уряд Джентілоні запропонував “як запобіжний захід” утворити спеціальний фонд в розмірі 20 мільярдів євро для можливого надання підтримки ряду італійських банків. Мова, перш за все, йде про найстаріший банк в світі – Banca Monte dei Paschi di Siena (MPS), який на вимогу Європейського центрального банку повинен провести рекапіталізацію.
Втім, за даними місцевих фінансових аналітиків, скористатися держпідтримкою цілком можуть і інші банки країни, зокрема, Popolare Vicenza, Veneto Banca, Carige, Banca Marche, Banca Etruria, CariChieti і CariFerrara.
У разі порятунку банків з боку держави наслідки цього процесу для вкладників будуть “абсолютно мінімізовані” або їх не буде взагалі.
Розмір держборгу Італії в 2016 році зріс на 2,07% (близько 45 мільярдів євро), і 31 грудня 2016 року досяг 2,217 трильйона євро, повідомив в середу центральний банк країни. Згідно з бюлетенем Banca d’Italia (ЦБ), наприкінці 2015 року розмір суверенної заборгованості становив 2,172 трильйона євро, або 132,3% від ВВП країни.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас