На нафту "Укртранснафти" не знайшлося покупця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На нафту "Укртранснафти" не знайшлося покупця

Енергетика
681
ПАТ “Укртранснафта” виставляла 7,5 тис. тонн нафти на торги Української енергетичної біржі 14 і 17 лютого. Оскільки продати товар не вдалося, компанія планує виставляти його кожні три дні.
Про це повідомив перший заступник директора “Укртранснафти” Андрій Пасішник.
Торги за 7,5 тис. тонн мали стати першим продажем товарної нафти, яка зберігається у сторонніх підприємств. Всього у сторонніх підприємств (пов’язані з групою Приват – “Нафтопереробний комплекс – Галичина”, “Нафтохімік Прикарпаття” і “Укртатнафта”) зберігається 385 тис. тонн нафти.
Оскільки поріг угоди “Укртранснафти” обмежений повноваженнями дирекції – 100 млн грн, компанія хоче провести перші торги на біржі. Потім, якщо досвід буде вдалим, узгодити подальший продаж товарної нафти з наглядовою радою НАК “Нафтогаз України” (100%-й акціонер “Укртранснафти”).
Нагадаємо, нафта в приватних резервуарах була заблокована, оскільки “Укртранснафта” оскаржувала законність договорів про зберігання нафти у сторонніх компаній – “Нафтопереробний комплекс – Галичина”, “Нафтохімік Прикарпаття” і “Укртатнафта”.
Приватні компанії стверджували, що за зберігання нафти “Укртранснафта” винна більше 1 млрд грн.
Договори були укладені попереднім головою компанії Олександром Лазорком. Після зміни керівництва “Укртранснафта” через суди довела, що договори на зберігання недійсні.
Але, за словами Пасішника, зараз йдуть судові експертизи щодо вартості зберігання нафти, яка з квітня 2015 року зберігалася в резервуарах приватних компаній.
В “Укртранснафті” вважають, що зберігання повинно коштувати 1,7 грн за тонну на день, а їхні опоненти – 9,6 грн за тонну на день. Тому між компаніями триває судовий розгляд щодо ставок за зберігання.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас