З початку року зареєстровано 28 тис. нових ФОПів, - голова ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку року зареєстровано 28 тис. нових ФОПів, - голова ДФС

Фондовий ринок
531
У січні 2017 року 28 тисяч громадян зареєструвалися як фізособи-підприємці, – повідомив голова Державної фіскальної служби Роман Насіров.
«Закрилися непрацюючі ФОП, але водночас у нас в січні відкрилося 28 тис. нових. Ми сподіваємося, що це ті, нормальні, які будуть працювати і платити податки», – сказав Насіров.
Раніше повідомлялося, що в Раду був внесений законопроект, який пропонує звільнити фізичних осіб-підприємців (ФОП) від сплати податку в розмірі 704 грн в першому кварталі 2017 року.
Як раніше писав Hubs, Президент підписав законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», за яким з 1 січня передбачається обов’язкова сплата єдиного соціального внеску (ЄСВ) навіть тими фізособами-підприємцями (ФОП, ФОПи), які не отримують дохід від свого бізнесу. Відповідно до закону, ФОПи будуть в обов’язковому порядку платити соцвнесок у розмірі понад 704 на місяць.
Нагадаємо, раніше ЄСВ становив мінімум 352 грн і сплачувався лише в разі отримання бізнесменом прибутку. Розмір соцвнеску зросте через підвищення вдвічі мінімальної зарплати.
Тим часом, в Держстаті підрахували, що в листопаді середня заробітна плата збільшилася в порівнянні з жовтнем на 1%, або на 56 гривень до 5406 гривень на місяць.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас