НАБУ завершило досудове розслідування відносно дев'ятьох підозрюваних у "газовій справі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ завершило досудове розслідування відносно дев'ятьох підозрюваних у "газовій справі"

Кримінал
242
Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо дев’ятьох осіб, задіяних в так званій “газовій справі”.
Як повідомила прес-служба НАБУ в п’ятницю, вказане кримінальне провадження стосується дій дев’яти підозрюваних, які не перебувають у розшуку.
“Зокрема, мова йде про трьох працівникыв ПАТ “Укргазвидобування” і шістьох представників компаній-операторів спільної діяльності, підконтрольних, за версією слідства, народному депутату Олександру Онищенку.
На переконання детективів НАБУ, вони були задіяні в схемі розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу, в результаті якої державі завдано збитків на суму близько 3 млрд грн”, – сказано в повідомленні.
Підозрюваним інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст.255, ч.4 ст.28 ч.5 ст.191 ч.4 ст.28 ч.2 ст.205, ч.4 ст.28 ч.3 ст.209 , ч.4 ст.28 ч.2 ст.364-1, ч.4 ст.28 ч.2 ст.366, ч.1 ст.388 Кримінального кодексу України.
Підозрюваним і стороні захисту відкритий доступ до матеріалів слідства.
Як повідомлялося, досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні детективи НАБУ почали в грудні 2015 року. Наслідком встановлена ​​вірогідна причетність до скоєння злочинів 27 осіб.
Під час досудового розслідування дев’ять осіб визнали свою провину і уклали угоди про визнання провини. Ще дев’ять (включаючи нардепа О.Онищенка) знаходяться в розшуку.
Самого О.Онищенка 8 серпня 2016 року було оголошено в національний розшук, після того як 5 липня Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас