НБУ посилив нагляд за платіжними системами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ посилив нагляд за платіжними системами

Фінтех і Картки
1591
Національний банк посилив нагляд за діяльністю платіжних систем.
Про це йдеться в постанові правління НБУ “Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів Нацбанку України” №11 від 13 лютого.
Вона набирає чинності з 17 лютого.
Зокрема, вищевказана постанова зобов’язує платіжні системи здійснювати контроль за діяльністю своїх учасників у частині виконання ними правил цієї платіжної системи; вести реєстр пунктів прийому і виплати готівки учасників; зберігати інформацію про кожну операцію з переказу коштів, здійснену платіжною організацією платіжної системи, її учасниками та оператором послуг платіжної інфраструктури.
Крім того, відтепер платіжні системи також зобов’язані реєструвати звернення користувачів з питань діяльності платіжної системи та переказу коштів, надавати своїм учасникам інформацію від НБУ, що стосується надання послуг учасниками та операторами послуг платіжної інфраструктури.
Також платіжні системи зобов’язані надавати своїм учасникам, розрахунковому банку, оператору послуг платіжної інфраструктури інформацію, необхідну для забезпечення безперервності діяльності платіжної системи та управління її ризиками.
Регулятор вищевказаною постановою розширив підстави для застосування до об’єктів нагляду адекватних заходів впливу, наприклад, застосування заходів впливу у зв’язку з введенням іноземних санкцій протягом терміну їх дії, починаючи з дня офіційного оприлюднення інформації про застосування таких санкцій.
Як повідомлялося, на даний момент Нацбанком зареєстровано 22 внутрішньодержавні та міжнародні платіжні системи резидентів, 10 внутрішньодержавних і міжнародних платіжних систем-нерезидентів, 13 внутрішньобанківських платіжних систем та 16 операторів послуг платіжної інфраструктури.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас