Режим НС: чи пропаде в Україні інтернет під час відключень світла - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Режим НС: чи пропаде в Україні інтернет під час відключень світла - експерти

Фондовий ринок
1956
У разі тривалих віялових відключень електроенергії у містах може точково зникати інтернет. І якщо у великих компаній зі всеукраїнським покриттям є ресурс протриматися під час відключень, то у невеликих провайдерів запас міцності менший.
Як розповіли гравці ринку, судячи з минулого досвіду, можна сказати, що віялові відключення все ж впливають на обладнання і клієнтів, але в основному це стосується локально тих точок, які вимикаються і вплив на інших клієнтів мінімізований завдяки схемі мережі з резервуванням.
“Щоб повністю нівелювати вплив відключень, необхідно зарезервувати кожну точку підключення абонентів на це потрібно додаткове фінансування”, — зазначив керівник служби підтримки компанії “Домонет” Олександр Борисов.
Як розповів директор з корпоративних комунікацій “Укртелеком” Михайло Шуранов, їхня компанія зможе підтримувати роботу послуг під час короткочасного відключення електроенергії. Послуги телефонії та інтернету будуть працювати.
“Наші АТС і активні шафи забезпечені резервним живленням, яке підтримує роботу обладнання протягом декількох годин під час відключення основного живлення. Таким чином, фіксована телефонія (звичайні телефонні апарати) у клієнтів працюватимуть, поки є живлення на активному обладнанні”, — говорить Шуранов.
А якщо у самих клієнтів є альтернативні джерела живлення для модемів, то доступ в інтернет теж буде, навіть при відсутності електрики.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас