У Польщі створили незвичайний трамвай (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі створили незвичайний трамвай (фото)

Технології&Авто
1707
Польський виробник автобусів Solaris Bus & Coach представив футуристичний трамвай власної розробки, який найближчим часом вийде на маршрут
Компанія Solaris Bus & Coach на початку лютого офіційно презентувала свій новий трамвай. Він розроблений спеціально для німецького міста Лейпциг, в який згідно з раніше укладеним контрактом, до 2020 року має бути поставлена 41 машина. Трамвай відрізняється, перш за все, футуристичною зовнішністю, над якою працювали фахівці дизайн-студії IFS Design.
Особливу увагу було приділено ергономіці робочого місця. Для цього було проведено опитування серед водіїв трамваїв Лейпцига, враховано багато їхніх побажань. Ретельно попрацювали і над пасажирським салоном. Тут встановили 75 комфортних сидінь, передбачені місця для людей з обмеженими можливостями, зокрема для чотирьох колясок.
Внутрішнє освітлення салону незвичайне. Колір підсвічування змінюється в залежності від погодних умов. Так, наприклад, влітку це холодні відтінки, а взимку, навпаки, теплі.
У Польщі створили незвичайний трамвай (фото)
Пасажири також повинні оцінити сучасну інформаційну систему з великими дисплеями на стелі. Вагони також обладнані і новітніми маршрутопокажчиками над дверима. Трамвай Solaris чотирьохсекційний, має довжину 37,6 м і ширину 2,3 м, ширина колії 1458 мм – спеціальна для лінії Лейпцига LVB. Трамвай оснащений чотирма класичними тяговими візками і одним нетяговим типу Jacobs.
У Польщі створили незвичайний трамвай (фото)
За матеріалами:
ABCnews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас