Акції Twitter впали після виходу квартального звіту про доходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Twitter впали після виходу квартального звіту про доходи

Світ
28
Як повідомляє аналітичний відділ компанії Trade12, акції Twitter перебували під тиском після виходу слабкого фінансового звіту за 4 квартал. Результати соціальної мережі не виправдали прогнозів аналітиків Wall Street, що відправило акції нижче.
Велике падіння Twitter
Акції Twitter звалилися на 12.34% до 16.41$, після того як квартальний звіт не виправдав прогнозів аналітиків. Ведмежий тренд продовжився на наступний день, на премаркеті акції втратили ще 0.30%. У четвер акції закрили сесію на рівні 18.74, проте впали до 16.50$ після відкриття ринку в п’ятницю.
Інвестори, як правило, втрачають інтерес, коли результати компанії не досягають цільових прогнозів. Очевидно, значне падіння акцій негайно привернуло увагу ринку. Соцмережа Twitter має невеликі шанси відновитися, оскільки світ соціальних мереж стає все більшим і ширшим, посилюючи конкуренцію.
Акції Twitter впали після виходу квартального звіту про доходи
Акції Twitter впали після виходу квартального звіту про доходи
У більш широкій перспективі компанія перебувала на одному рівні в середині січня, припускаючи повільне відновлення. 2016 року максимальна позначка акцій знаходилася на рівні 52.28, незважаючи на спроби довгострокового зростання.
Результати доходів за 4 квартал
Twitter повідомили про квартальну виручку в розмірі 717$ млн., що на 1% вище, ніж минулого року. Аналітики в свою чергу прогнозували виручку в розмірі 740$ млн. Прибуток на акцію становив 0.16$, трохи вище від прогнозованих 0.12$ на акцію.
У річному розрахунку прибуток від реклами становив всього 638 ​$ млн., тоді як прибуток від ліцензування даних і інших сегментів зріс на 14% до 79$ млн. Міжнародний прибуток зріс на 12% до 227$ млн., а загальна рекламна виручка зросла на 151% в річному розрахунку.
За GAAP, квартальний чистий збиток склав 167$ млн. або 0.23$ на розводнену акцію. За розрахунками non-GAAP, чистий дохід склав 119$ млн. або 0.16$ на розводнену акцію.
Незважаючи на популярність інших соціальних мереж, Twitter зуміли залучити нових користувачів. Кількість щомісячних активних користувачів зросла з 317 мільйонів до 319 мільйонів осіб. Тоді як кількість денних активних користувачів зросла на 11% в річному розрахунку, і на 7% за минулий квартал.
Генеральний директор Twitter Джек Дорсі озвучив результати компанії і попросив час, щоб показати кращі результати в майбутньому.
«Як результат, в четвертому кварталі зросла кількість денних активних користувачів, що стало зростанням третій квартал поспіль, і ми можемо бачити, що сильне зростання продовжиться. З огляду на те, що виручка продовжує зростати завдяки збільшенню користувачів, ми будемо реалізовувати цей підхід і далі, зосередившись на наших сильних сторонах і сервісах».
Компанія зберегла високі прогнози на 2017 рік, маючи намір реалізувати необхідні зміни, щоб поліпшити зростання. Ось що планує компанія на поточний рік:
1) Розробляти і запускати оновлення сервісу більш швидко, щоб зробити Twitter надійнішим.
2) Інвестувати в основний сегмент і в нові галузі, такі як потокове відео та інше, щоб зміцнити унікальні позиції Twitter, і зробити соцмережу таким місцем, де кожен зможе швидко дізнатися, що відбувається в світі.
3) Спростити і урізноманітнити прибуткові товари, які будуть приносити довгострокове зростання прибутку.
4) Зосередитися на збільшенні прибутковості в 2017 році.
Щоб отримувати більше новин, зареєструйтесь на сайті Trade12. Компанія пропонує щоденну інформацію про Форекс, фондові ринки, сировинні товари і економіку.
За матеріалами:
Trade12
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас