Як розпізнати фішинговий сайт (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як розпізнати фішинговий сайт (інфографіка)

Кримінал
4105
Фішингові сайти часто «маскуються» під легальні сервіси: для поповнення мобільного, для здійснення грошового переказу з картки на картку, для отримання онлайн-кредиту на карту, для продажу авіаквитків та інші.
Насправді, шахрайські веб-ресурси не надають цих послуг. Фішингові сайти створюються з однією метою — змусити користувача залишити дані своєї картки: користувач вводить їх у спеціальній платіжній формі на шахрайському сайті. Послуги, які обіцяє лже-сервіс, не надаються, але дані картки вже були вкрадені.
Згодом шахраї використовують ці дані для здійснення грошових переказів з картки користувача.
Деякі фішингові сайти, які пропонують зробити грошовий переказ з картки на картку, крадуть гроші з картки в реальному часі: підставляють номер картки шахрая замість зазначеного номера одержувача. У підсумку, грошовий переказ відбувається, але гроші потрапляють на рахунок злочинця.
Фішингові сайти мають низку ознак, за якими їх можна розпізнати:
  • Це новий сайт, у якого відсутня репутація (немає відгуків та іншої інформації про сервіс в Інтернеті).
  • Сайт не зареєстрований на домені національного рівня (.UA).
  • Сайт створений недавно і зареєстрований тільки на 1 рік. Введіть «whois.com\whois\назва сайту в пошуковій системі, щоб отримати цю інформацію.
  • Дані ніяк не маскуються під час введення (легітимні сервіси зазвичай маскують дані, наприклад, за допомогою «зірочок», або використовують віртуальну клавіатуру).
За матеріалами:
Ема
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас