Шимків пояснив, чому українці не бачать результатів реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шимків пояснив, чому українці не бачать результатів реформ

Казна та Політика
1534
Середній час прийняття закону в Україні становить шість-дев’ять місяців, тому впровадження деяких реформ так розтягується в часі.
Про це журналістам повідомив заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків після форуму РПР “Пріоритети року реформ: прискорити темпи, гарантувати постійність”.
“Середнє прийняття закону в Україні – 6-9 місяців, а в гіршому випадку і до 1,5 року. А далі потрібно приймати підзаконні акти і т.д. Звичайно, середня частина бюрократів буде чинити опір. Незважаючи на це, за три роки створена велика частина інституцій. А інституції – це не тільки процеси, є конкретні речі, які досягнуті. Чи задоволені ми? Звичайно, ні. Але коли ми дивимося на перелік і порівнюємо з іншими країнами, я вважаю, що ми рухаємося в безпрецедентних умовах агресії з боку РФ, складної економічної ситуації, і тим не менш є макроекономічна стабілізація, є збройні сили, розпочаті антикорупційна і реформа судоустрою”, – сказав Шимків.
Відкриваючи форум, посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що хоч і повільно, але реформи в Україні все ж просуваються. Щоправда, звичайні громадяни цього не бачать через недостатню комунікацію влади з суспільством.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас