Платників соцвнесків побільшає, але пенсійний вік не підніматимуть - Рева — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платників соцвнесків побільшає, але пенсійний вік не підніматимуть - Рева

Казна та Політика
1870
Міністр соціальної політики Андрій Рева зазначив, що Україна обрала шлях збільшення кількості платників соціальних внесків замість зменшення кількості пенсіонерів через підняття пенсійного віку.
Про це Рева заявив в інтерв’ю.
“Не потрібно зменшувати кількість пенсіонерів, необхідно збільшувати кількість платників, – і ми маємо таку можливість за рахунок величезного сектору тіньової економіки”, – сказав Рева.
Він зазначив, що в контексті переговорів із МВФ були проведені розрахунки, які свідчать про те, що підвищення пенсійного віку для громадян не вирішує головного питання – дефіциту Пенсійного фонду.
За словами Реви, сьогодні в Україні склалася ситуація, за якої і ті, хто працював 35 років, сплачуючи соцвнесок, і ті, хто не працював або працював нелегально, нічого не сплачуючи, – отримують однакові за розміром пенсії.
“Тому ми кажемо: якщо у вас є 30-35 років стажу – ви отримуватимете пенсію, і навіть більшу за рахунок спеціального коефіцієнту, але якщо ви не працювали, нічого не сплачували – йдіть працюйте далі, поки не заробите”, – наголосив міністр.
За матеріалами:
Урядовий портал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас