Toshiba спише $6,3 млрд в атомному бізнесі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toshiba спише $6,3 млрд в атомному бізнесі США

Фондовий ринок
594
Японський концерн Toshiba Corp. оголосив у вівторок про списання 712,5 млрд ієн ($6,28 млрд) за перевитрати коштів в рамках поточних атомних проектів в США.
Компанія очікує, що операційний збиток за дев’ять місяців фінансового року, який завершиться 31 березня 2017 року, складе 544,7 млрд ієн ($4,8 млрд), повідомляється в прес-релізі.
Toshiba у вівторок планувала оприлюднити фінансову звітність за три квартали поточного фінроку, проте несподівано відклала публікацію. Компанія заявила, що проведе внутрішні перевірки щодо можливого неправомірного впливу керівництва компанії на бухгалтерську звітність, пов’язану з американською атомною “дочкою” Westinghouse Electric Co.
Чистий збиток за підсумками всього поточного фінроку Toshiba оцінює в 390 млрд ієн, за дев’ять місяців – в 499,9 млрд ієн.
Крім того, компанія оголосила про те, що голова ради директорів Сігенорі Сіга піде у відставку 15 лютого.
Котирування акцій Toshiba за підсумками торгів у вівторок впали на 8%, раніше в ході сесії падіння досягало 9,4%.
Перші попередження про списання за кількома проектами в сфері атомної енергетики прозвучали два місяці тому, сума оцінювалася в 700 млрд ієн.
За словами галузевих експертів, з урахуванням того, що Toshiba є важливим символом для Японії і на ній зав’язане виведення з експлуатації післяаварійної АЕС “Фукусіма”, рано чи пізно буде досягнуто згоди, яка дозволить зберегти цілісність компанії. Однак брокери кажуть, що виживання Toshiba залежить від повномасштабної реструктуризації, яка повністю змінить компанію.
Toshiba вже отримує пропозиції про продаж найбільш прибуткових частин бізнесу, включаючи частку участі у виробництві чіпів пам’яті NAND.
Toshiba, історія якої простежується з 1875 року, працює в різних сферах, включаючи електротехніку, електроніку і енергетику. У корпорації працюють понад 167 тис. осіб по всьому світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас