Міністром фінасів США став мультимільйонер Мнучін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністром фінасів США став мультимільйонер Мнучін

Казна та Політика
838
Президент США Дональд Трамп назвав нового керівника американського міністерства фінансів Стівена Мнучіна фінансовою легендою, а також запевнив громадян США, що з ним у країни не буде проблем.
Таким чином він охарактеризував Мнучіна на офіційній церемонії приведення його до присяги, яка відбулася в понеділок у Білому домі.
“Американцям потрібно усвідомити, що з приходом Стівена фінансова система нашої країни дійсно опинилася в надійних руках”, – сказав американський лідер.
“З ним у нас не буде ніяких проблем, повірте мені. Стівен – фінансова легенда з неймовірним послужним списком”, – зізнався Трамп, додавши, що за всі роки, що він знає Мнучіна, той “перетворював на золото все, до чого торкався”.
Мнучін в свою чергу подякував президенту за теплі слова, зізнавшись, що “поділяє економічні погляди і цілі (Трампа)”, а також висловив готовність дотримуватися курсу, при якому “буде рости економіка, а американці отримають кращі економічні можливості”.
Як відомо, Мнучін народився в заможній єврейській родині, закінчив Єльський університет, 17 років пропрацював в Goldman Sachs, доріс до віце-президента.
Потім керував різними фінансовими компаніями, в тому числі Dune Capital Managment, яка інвестувала в кіновиробництво. Мнучін – продюсер 35 фільмів, в їх числі “Божевільний Макс: дорога люті”, “Загін самогубців” і “Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості”.
Статки 54-річного бізнесмена Forbes оцінює в 300 млн доларів.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас