Єврокомісар розповів, у скільки Brexit може обійтися Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісар розповів, у скільки Brexit може обійтися Німеччині

Світ
599
Вихід Великобританії з Європейського союзу (Brexit) може обійтися ФРН приблизно в 1 млрд євро. Про це заявив єврокомісар з цифрової економіки та суспільства Гюнтер Еттінгер.
Він припускає, що через Brexit Німеччині доведеться збільшити виплати до бюджету ЄС саме на цю суму.
За словами Еттінгера, збільшення внесків Берліна в єдиний європейський бюджет – це тільки один з можливих сценаріїв. Щоправда, за його словами, це може бути прийнятним з урахуванням переваг, що надаються внутрішнім ринком і загальними стандартами для європейської і німецької економік.
З фінансової точки зору при Brexit існують ще два радикальних варіанти.
“Якщо бюджет Євросоюзу залишиться колишнім, то іншим країнам доведеться прийти на допомогу. Якщо ми скоротимо бюджет на суму, рівну внескам Великобританії, то не доведеться”, – вважає Еттінгер.
При цьому, всупереч непередбачуваності наслідків Brexit і позиції нового президента США Дональда Трампа, єврокомісар налаштований оптимістично щодо майбутнього ЄС. Він упевнений, що майбутні вибори в деяких європейських країнах не посилять позиції правих популістів.
“У Нідерландах виграють проєвропейські партії, у Франції пані Ле Пен не набере більше 30% і найпізніше в другому турі програє широкому альянсу французьких демократів. І в Німеччині наступний уряд буде проєвропейським – з Ангелою Меркель на посаді канцлера”, – прогнозує Еттінгер.
Нагадаємо, Палата лордів Великобританії отримала попередження про її можливий розпуск, якщо її члени вирішать заблокувати законопроект про вихід Великобританії з ЄС. Початок розгляду законопроекту призначено на 20 лютого, відразу після того, як палата лордів повернеться з зимових канікул.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас