Країни щасливого дитинства. 15 кращих держав для виховання молодого покоління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни щасливого дитинства. 15 кращих держав для виховання молодого покоління

Світ
1860
Найбільша в світі соціальна мережа для експатів InterNations ініціювала цікаве дослідження. Сімейних людей, які змінювали міста і країни заради роботи, попросили визначити, де, на їхню думку, найкраще живеться.
У рейтинг увійшли 45 держав. Експати порівнювали якість життя за 43 різними критеріями, оцінюючи кожен за шкалою від 1 до 7. Порівнювали все, починаючи з умов догляду за немовлятами та закінчуючи рівнем розвитку систем освіти, охорони здоров’я та безпеки. Пропонуємо вашій увазі перші 15 позіцій.
Фінляндія. Жоден з батьків-респондентів не дав про країну негативного відгуку. Медицина, система безпеки, турбота суспільства про благополуччя дітей – все на хорошому рівні. 70% експатів стверджують, що якість освіти там відмінна, хоча в цілому глобальним рівнем освіти задоволені лише 21%.
Чехія. За рік піднялася з 14-го місця на друге завдяки доступності освітніх послуг для приїжджих. Не обов’язково бути громадянином країни або володіти значними фінансовими можливостями, щоб влаштувати дитину в найкращий навчальний заклад, – з цим згодні 74% респондентів. Ось тільки якість освіти влаштовує не всіх.
Ізраїль. З минулого року країна піднялася на одну позицію. 81% батьків-експатів задоволені якістю догляду за дітьми і не бачать проблем у сфері освіти. В цілому ставленням до дітей в Ізраїлі задоволені 84% батьків-іноземців.
Країни щасливого дитинства. 15 кращих держав для виховання молодого покоління
Австрія. Минулорічний лідер рейтингу поступився позиціями через зниження якості освіти і показників турботи суспільства про благополуччя сім’ї. Крім того, ставлення до приїжджих сімей з дітьми тут не найпривітніше.
Швеція. Спустилася з третьої позиції на п’яту через зниження якості освіти. Учасники InterNations відзначають, що шведська система освіти в останні роки переживає кризу.
Країни щасливого дитинства. 15 кращих держав для виховання молодого покоління
Норвегія. Піднялася з 17-го місця на шосте завдяки суттєвому покращенню соціальних сервісів з догляду за дітьми іммігрантів.
Австралія. Сильно відстає за багатьма ключовими показниками, але з точки зору якості і різноманітності розваг, доступних дітям іммігрантів, це світовий лідер. Рекреаційні можливості забезпечили країні місце в першій десятці.
Країни щасливого дитинства. 15 кращих держав для виховання молодого покоління
Тайвань. Кращій за всі азіатські країни з точки зору безпеки дітей і дружності відношення місцевих жителів до сімей іммігрантів.
Бельгія. Після 2014-го надовго випала з першої десятки, але в цьому році відновила свої позиції. Практично за всіма оціночними критеріями експати констатували значне поліпшення. Найкраще справи йдуть з доглядом за дітьми і доступністю освіти.
Німеччина. Тут експати можуть вибирати між «національними» і «міжнародними» школами. Національним віддають перевагу всього 7%. Втім, респонденти відзначають, що в цій країні іммігранти можуть ходити в будь-які школи.
Франція. Головною умовою комфортного і благополучного життя в цій країні є вільне володіння французькою мовою. 60% дітей експатів, які живуть у Франції, говорять французькою мовою. Глобальний показник набагато нижчий – тільки 36% дітей, привезених батьками в чужу країну, опановують її мову.
Польща. Основні переваги країни – дешеві послуги з догляду за дітьми і недорога якісна освіта.
Нідерланди. Тут вміють доглядати за дітьми, і коштує це недорого. Іммігранти також задоволені якістю і доступністю освітніх послуг.
Люксембург. Показник доступності освіти для дітей іммігрантів тут відстає, соціальні сервіси догляду за дітьми теж залишають бажати кращого, натомість з точки зору безпеки ця країна – лідер рейтингу.
Південна Африка. Одна з кращих країн світу з точки зору організації дитячого дозвілля. За іншими показниками вона сильно відстає від лідерів рейтингу.
За матеріалами:
Business Insider
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас