В системі ProZorro.Продажі збільшиться кількість активних торгів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В системі ProZorro.Продажі збільшиться кількість активних торгів

Кредит&Депозит
338
Активи неплатоспроможних банків, які реалізуються через систему ProZorro.Продажі, тепер будуть виставлятися повторно автоматично.
Про це порталу Finance.UA повідомила керівник проекту “Публічні аукціони” торговельного майданчика Zakupki.Prom.ua Анна Теселько.
За її словами, раніше, якщо продаж не відбувся з першого разу, процес повторного виставлення на торги займав два-три тижні. Щоразу він вимагав нового узгодження і перепідписання договору. При цьому документ абсолютно нічим не відрізнявся від попереднього, в ньому могла змінитися тільки ціна. І весь цей час лот в системі був неактивним. В результаті виходило, що подати пропозицію можна було тільки на чверть всіх аукціонів на ProZorro.Продажі.
“Днями в рамках пілотного проекту Фонду гарантування вкладів фізичних осіб України (ФГВФО) ця процедура була скасована для чотирьох банків: ПАТ КБ “Євробанк”, ПуАТ “Фідобанк”, ПАТ КБ “Хрещатик” і ПАТ “Укргазпромбанк”. Основною метою пілота є тестування нового підходу до продажу активів: спрощення процедури переоголошення торгів в системі ProZorro.Продажі, минаючи повторні розгляди і рішення виконавчої дирекції, – каже Теселько. – У торгах, які будуть переоголошуватися автоматично, буде відбуватися зниження вартості лота. Ціна буде зменшуватися на 30%. А самі лоти будуть перевиставлятися, поки не продадуться. Проблему тривалого і зарегульованого переоголошення торгів при продажу активів неплатоспроможних банків допоміг виявити саме запуск системи ProZorro.Продажі. А цей проект дасть можливість перевірити, чи можна вирішити проблему за допомогою автоматизації деяких процесів”.
Як зазначає керівник проекту “Публічні аукціони” торговельного майданчика Zakupki.Prom.ua, в цілому за більш ніж три місяці роботи в системі ProZorro.Продажі відбувся 91 успішний аукціон. Дохід від продажу цих активів перевищив 121 млн грн, а середнє збільшення стартової ціни склало 25,71%.
“Автоматичне перевиставляння лота допоможе нам підвищити ефективність всієї системи, оскільки має як мінімум три переваги, – впевнена Ганна Теселько – По-перше, це дозволяє заощадити час. Тепер такі аукціони будуть проводитися протягом 10 робочих днів від дати закриття попередніх торгів, що не відбулися. По-друге, такий алгоритм дозволить банально заощадити сили і папір. Адже за умови відсутності електронного документообігу, кожен раз доводилося підписувати нові договори, а потім їх ще й десь зберігати. По-третє, завдяки швидкій процедурі перевиставляння, в системі буде більше активних аукціонів і, відповідно, більший вибір”.
Нагадаємо, що з початку 2017 року всі нові активи ФГВФО почали реалізовувати через ProZorro.Продажі. А з 1 лютого в систему також були внесені всі лоти, що не продалися до цієї дати. Таким чином, тепер всі активи ФГВФО продаються тільки на ProZorro.Продажі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас