Гонтарева заперечує свою причетність до роботи в інтересах "сім'ї" Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарева заперечує свою причетність до роботи в інтересах "сім'ї" Януковича

Казна та Політика
394
Гонтарева спростовує свою причетність до роботи в інтересах “сім’ї” Януковича.
Також вона підкреслила, що вже неодноразово виступала на підтримку закону про спецконфіскації або будь-якого іншого законного способу повернення коштів до бюджету країни.
Голова Національного банку України Валерія Гонтарева заперечує свою причетність до роботи в інтересах «сім’ї» екс-президента Віктора Януковича, йдеться в її коментарі, переданому у відповідь на публікації в ЗМІ.
«Деякі політики звинувачують мене в сприянні виведенню коштів «злочинною владою». Вважаю таке звинувачення нісенітницею, адже ці кошти не виводилися за кордон, а інвестувалися у внутрішній державний борг – це пряма позика державному бюджету, яку державі, в разі прийняття закону про спецконфіскації, не потрібно буде повертати», – пояснила Гонтарева.
Голова НБУ також зазначила, що її практична діяльність в компанії ICU головним чином була спрямована на управління активами. «Я не мала відношення безпосередньо до брокерської діяльності, про що, до речі, добре відомо всім професійним учасникам ринку», – додала Гонтарева.
Також вона підкреслила, що вже неодноразово виступала на підтримку закону про спецконфіскації або будь-якого іншого законного способу повернення коштів до бюджету країни.
«Національний банк зі свого боку зробив усе можливе для того, щоб ці кошти були заарештовані ще в червні 2014 року. Регулятор з нетерпінням чекає від депутатів ухвалення цього закону і поповнення державного бюджету», – резюмувала голова НБУ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас