Disney інвестує 1,5 млрд євро в паризький "Діснейленд" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Disney інвестує 1,5 млрд євро в паризький "Діснейленд"

Фондовий ринок
344
Walt Disney Co. збільшила свою частку в Euro Disney SCA, операторі парку розваг “Діснейленд” в Парижі, має намір інвестувати 1,5 млрд євро для модернізації об’єкту.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, вона викупила 9% акцій Euro Disney у саудівського принца Аль-Валіда бін Талала, заплативши за них 2 євро за папір, що на 67% перевищує котирування на закриття ринку в четвер. Угода була оплачена акціями Walt Disney.
В результаті Disney стала власником 85,7% акцій оператора “Діснейленду”.
Також компанія оголосила про намір придбати у інших інвесторів папери компанії за тією ж ціною. Якщо їй вдасться консолідувати більше 95% акцій, вона має намір запустити процедуру делістингу Euro Disney з фондової біржі в Парижі.
Раніше Walt Disney оприлюднила звітність за перший квартал 2017 фінансового року. За даними компанії, її чистий прибуток скоротився на 14% в річному вираженні, до $2,48 млрд, виручка зменшилася на 3%, до $14,78 млрд. Результати виявилися гіршими за очікування ринку.
Представники компанії відзначили, що погіршення показників пов’язане з дуже сильними показниками за перший квартал минулого фінроку, коли на екрани вийшло надуспішне продовження кіносаги “Зоряні війни”. Виручка Disney від кінобізнесу в минулому кварталі знизилася на 7%, до $2,52 млрд.
Виручка в сегменті кабельного мовлення зменшилася на 2%, до $6,23 млрд, у сегменті випуску споживчих товарів – на 23%, до $1,48 млрд. Проте підрозділ, що здійснює управління тематичними парками і круїзними судами, збільшив виручку на 6%, до $4,56 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас