Стало відомо, скільки співробітників банків залишилися без роботи за останні 3 роки (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки співробітників банків залишилися без роботи за останні 3 роки (інфографіка)

Казна та Політика
3160
Відтік співробітників з банківського сектору склав 106,4 тисяч осіб. Це сталося переважно в результаті масового виведення фінансових установ з ринку в 2014-2016 роках.
Про це повідомила голова Асоціації захисту банків Катерина Назимко.
Загальна кількість працівників банків за підсумками 2016 року скоротилася на 9,6 тис. осіб.
Стало відомо, скільки співробітників банків залишилися без роботи за останні 3 роки (інфографіка)
Інфографіка Асоціації захисту банків на підставі даних НБУ
Якщо на початок 2014 року кількість співробітників банків становила 246,5 тис. осіб, то станом на 1 січня 2017 року їхня кількість склала 140,1 тис. осіб. Такім чином, загальна кількість банківських співробітників за період “очищення” банківської системи скоротилося на 106,4 тис. осіб.
“Державна служба зайнятості не в змозі впорається з працевлаштуванням такої кількості професійних банківських працівників. При цьому в Україні так і не розроблена державна програма працевлаштування таких людей. Однак, на жаль, сьогодні ми змушені констатувати тільки постійно зростаючу кількість українців, які виїжджають з країни в пошуках роботи за кордоном”, – прокоментувала голова Асоціації захисту банків Катерина Назимко.
В Асоціації захисту банків також відзначають, що в 2017 році кількість співробітників банків продовжуватиме скорочуватися. Так, в розрахунках скорочення персоналу не використані дані про співробітників Платинум банку. З огляду на те, що банк був визнаний неплатоспроможним в січні 2017 року, його ще не торкнулися масові скорочення персоналу.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас