Жеваго обіцяє заплатити НБУ, хоч і виводить ТЕЦ із застави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жеваго обіцяє заплатити НБУ, хоч і виводить ТЕЦ із застави

Фондовий ринок
905
Нардеп і бізнесмен Костянтин Жеваго висловив думку, що на сьогодні держава не може вимагати від нього жодних коштів за борги збанкрутілого банку “Фінанси та кредит”, який належав йому до вересня 2015-го року.
Жеваго стверджує, що рефінансування надавалося під тверді застави цілісних майнових комплексів. Також їм була виписана особиста гарантія на суму 1,45 млрд грн.
Він зазначив, що все виплатить, якщо у нього не буде питань пов`язаних із сумою і тим, яким чином вона нарахована. “Я дістану гроші з кишені – з тих зароблених, що є, або продам щось, але обов`язково розрахуюся”, – каже бізнесмен.
Нагадаємо, глава НБУ Валерія Гонтарева заявляла, що 80% кредитного портфелю банку “Фінанси та кредит” – це були позики структурам, пов`язаним з К. Жеваго.
Борг банку «Фінанси та кредит» перед НБУ по кредитам рефінансування на кінець 2014 року становив 3,9 млрд грн (на кінець 2013 року було 3,8 млрд грн).
У 2015 році він отримав рефінансування від регулятора на 1,45 млрд грн.
18 листопада Шевченківський райсуд м. Києва відмовився задовольнити клопотання НБУ про накладання арешту на все рухоме та нерухоме майно Костянтина Жеваго в рамках позову щодо стягнення з цього нардепа (як поручителя) 1,54 млрд грн заборгованості банку «Фінанси та кредит» по рефінансуванню.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас