Гройсман обурився розслідуванням через премію Марушевській на 500 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман обурився розслідуванням через премію Марушевській на 500 гривень

Казна та Політика
2163
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заступився за колишнього керівника Одеської митниці Юлію Марушевську, проти якої розпочато розслідування через премію в розмірі 500 гривень.
“Щодо історії з Юлією Марушевською, яку зараз жваво обговорюють в мережах. Вважаю, що антикорупційним органам в сьогоднішніх реаліях є чим зайнятися, окрім премії 500 грн на 8 Березня, яку вона отримала. Це навіть не смішно! Безперечно, і дух, і буква закону повинні дотримуватися. Але треба перш за все шукати не формальні порушення, а домагатися того, щоб кожен чиновник робив свою справу дійсно професійно і щоб закон реально виконувався усіма, незалежно від персоналій”, – написав він у фейсбуці.
8 лютого Марушевська повідомила, що надала пояснення в Нацагентстві з боротьби з корупцією за клопотанням першого заступника голови СБУ Павла Демчина.
Той визнав порушенням наказ Марушевської до 8 Березня, який передбачав преміювання всіх жінок митниці на 500 грн.
“За бюрократичною традицією відділ персоналу підготував до мого підпису наказ до 8 Березня, який передбачав преміювання всіх жінок митниці на 500 грн з нагоди свята. Я мала слабкість не відмовити. Через недбалість кадровиків моє ім’я потрапило в список на півтисячі осіб. Наказ пройшов перевірку юридичного департаменту і департаменту внутрішньої безпеки. Тепер СБУ спільно з Національним агентством з питань запобігання корупції звинувачує мене в адміністративному порушені через конфлікт інтересів при преміюванні самої себе на 500 гривень”, – повідомила Марушевська.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас