Нотаріус вже кілька разів позбавляв "Дельта банк" права власності на різні активи - ФГВФО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нотаріус вже кілька разів позбавляв "Дельта банк" права власності на різні активи - ФГВФО

Фондовий ринок
1320
Фонд гарантування вкладів повідомляє, що приватний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Київської області Щур Олег Іванович вже неодноразово на підставі сфальшованих документів здійснював переоформлення права власності на активи АТ «Дельта Банк» на третіх осіб.
Про це йдеться на сайті ФГВФО.
Так, під час перевірки з’ясувалось, що 16 січня 2017 року вказаний нотаріус провів державну реєстрацію припинення права власності «Дельта Банку» на сім земельних ділянок вартістю більше 90 млн грн., що розташовані у Бориспільському районі Київської області. Натомість, нотаріус Олег Щур здійснив реєстрацію права власності на вказані земельні ділянки за іншою юридичною особою (ВАТ «ПРОМАГРОБУДІНВЕСТ»).
Підставою для внесення таких записів до Державного реєстру стало сфальшоване рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 19 січня 2006 року в справі №2-47/2006.
Земельні ділянки були передані в іпотеку Національному банку України в забезпечення повернення кредитів рефінансування. У рамках ліквідації АТ «Дельта Банк» вони мають бути продані, а виручені кошти повинні піти на задоволення вимог забезпеченого кредитора банку.
Згідно з чинним законодавством, з 02 листопада 2016 року державний реєстратор прав на нерухоме майно зобов’язаний перевіряти наявність у реєстрах судових рішень, на основі яких здійснюється переоформлення права власності. Для цього він повинен використовувати відомості Єдиного державного реєстру судових рішень за допомогою офіційного веб-порталу судової влади України. Обов’язково повинна перевірятись відповідність рішення за документарною інформацією та реквізитами.
Варто зазначити, що нотаріус Щур О.І. у 2016-му році вже здійснював реєстраційні дії на підставі підроблених судових рішень, які призвели до втрати інших об’єктів нерухомого майна, належних банку.
АТ «Дельта Банк» повідомляє про системні випадки втрати активів через протизаконні реєстраційні дії Міністерство юстиції України, подає відповідні звернення до правоохоронних органів та здійснює всі можливі дії по поновленню та захисту майнових прав банку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас