Гройсман закликає міжнародних партнерів допомогти Україні створити свій "план Маршалла" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман закликає міжнародних партнерів допомогти Україні створити свій "план Маршалла"

Казна та Політика
1634
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликає міжнародних партнерів допомогти Україні створити план відновлення країни, подібний до “плану Маршалла” – програми допомоги західній Європі у відновленні після Другої світової війни.
Виступаючи на конференції “Заохочення і напрямок: Перезавантаження українських реформ” в Брюсселі в четвер прем’єр зазначив, що в 2014 році ЄС і донори запропонували Україні “План Маршала” і планували провести в лютому 2015 року донорську конференцію, також велася підготовка плану відновлення для України.
“Я вважаю, що до цього питання треба повернутися. Якщо виникає питання, чому Україні можуть допомогти дружні європейські та світові партнери, то ми повинні відповісти, що чітким план відновлення України. Це “План Маршалла”, який ми можемо створити разом, щоб спільно ми б могли прискорити трансформацію, прискорити зміни в Україні, щоб відновити сектори, які сьогодні постраждали”, – зазначив глава українського уряду.
За словами В.Гройсмана, ті сектори економіки, на які негативно вплинула російська агресія, повинні бути перебудовані і переорієнтовані дуже швидко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас