Індійський месенджер для фермерів допомагає підвищувати врожаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індійський месенджер для фермерів допомагає підвищувати врожаї

Світ
492
Індійський стартап Nubesol Technologies розробив додаток для фермерів, схожий на WhatsApp. З його допомогою можна поспілкуватися з відомими вченими в галузі сільського господарства і отримати їхні поради, пише Gadgets Now.
За словами Сураджа Диксита, засновника стартапу, ті фермери, яким складно набирати текст, можуть записати своє питання і відправити його голосовим повідомленням. В Android-версії програми є також функція (RST), яка допомагає проаналізувати ґрунт, щоб домогтися підвищення врожайності. Для цього потрібно виділити потрібну область на Google-картах. Крім того, додаток допомагає оцінити стан здоров’я рослин.
Функція RST платна, вона коштує 250 рупій на рік. Додаток вже використовують близько 5 тисяч фермерів, вони відправляють близько 100 запитів щодня. За словами засновника проекту, твердження про те, що фермери не розуміють нічого в технологіях — це міф, вони дуже швидко освоїлися з новою розробкою.
Експерти передбачають, що, з часом сільське господарство чекає повна автоматизація і розумне фермерство. І, щоб прискорити цей процес, сільськогосподарський сектор активно шукає технічних фахівців.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас