Bloomberg назвав п'ять основних ризиків 2017 року для фінансового ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bloomberg назвав п'ять основних ризиків 2017 року для фінансового ринку

Світ
1355
Головними ризиками 2017 року для фінансового ринку є зміцнення долара, невиконання президентом США Дональдом Трампом своїх передвиборчих обіцянок в частині економічних реформ, а також різке підвищення ставок ФРС.
Першою з загроз видання назвало зростання прибутковості казначейських облігацій на тлі поліпшення макроекономічних показників і зростання інфляції в США, яка може значно нашкодити інвесторам в 2017 році, а також збільшити вартість кредитування для компаній, вважає головний інвестиційний директор OFI Asset Management Жан-Марі Меркадал.
“Шансів подорожчати у бондів мало, проте ризики знецінення досить великі”, – сказав Меркадал.
На другому місці опинилося зміцнення долара, яке загрожує стабільності ринків. Зростання курсу американської валюти може зашкодити експортерам США і призвести до зниження темпів прибутків корпоративного сектору, вважає головний інвестиційний директор і співкерівник підрозділи з управління активами Union Bancaire Privee Мішель Лок.
Сильний долар також стане негативним фактором для економік країн, що розвиваються, в такому випадку інвестори можуть вкласти більше коштів в американські активи, побоюючись ослаблення валют ринків, що розвиваються. Зміцнення долара може негативно позначитися на цінах на сировинні товари.
“Тепер небезпека в тому, що різке збільшення прибутковості казначейських облігацій або стрибок курсу долара США можуть створити значні перешкоди для ринків”, – сказав Лок.
Замикає першу трійку вплив політики нового президента США Дональда Трампа на фондові ринки.
В Європі індекс Stoxx 600 Basic Resource, який відстежує в тому числі й деякі найбільші в світі гірничодобувні компанії, зріс за цей період на 20%. У цілому це свідчить про те, що ринок оптимістично налаштований щодо Трампа. Але якщо він не приступить до виконання своїх передвиборних обіцянок, ринки знову можуть опинитися в “ведмежій” території.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас