МВФ повідомив, чи планує розглядати українське питання в найближчий тиждень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ повідомив, чи планує розглядати українське питання в найближчий тиждень

Казна та Політика
1475
Рада директорів ключового кредитора України – Міжнародного валютного фонду не планує в найближчий тиждень розглядати питання виділення Києву четвертого кредитного траншу в розмірі 1 млрд дол. за програмою розширеного фінансування EFF.
Розклад засідань Ради, опублікований на сайті Фонду, сформовано до 17 лютого.
У переліку тем для обговорення – консультації з урядом Мальти і постпрограммний моніторинг економіки Португалії. Анонсований українською владою ще в січні третій перегляд програми реформ, що передбачає виділення чергового кредитного траншу, в розкладі засідань Ради не значиться.
Як повідомлялося, Україна перебуває в чотирирічній програмі співпраці з МВФ, затвердженій в березні 2015 року. За цією програмою наша країна отримала три кредитні транші загальним обсягом 7,62 млрд дол. з 17,5 млрд дол.
В даний момент Україна проходить третій перегляд програми, результатом якого повинно стати надання нашій країні четвертого кредитного траншу в розмірі 1 млрд дол., а також формування подальшої дорожньої карти співробітництва та переліку необхідних реформ на найближчий рік.
Підтримка України з боку міжнародних фінансових організацій, особливо МВФ, а також урядів країн «Великої сімки» залишається важливим елементом забезпечення економічної стабільності і ефективності реформ в країні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас