У Каліфорнії витратять $1 млрд на електрифікацію автотранспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Каліфорнії витратять $1 млрд на електрифікацію автотранспорту

Енергетика
620
Три найбільші компанії енергопостачання Каліфорнії збираються витратити до $1 млрд на те, щоб прибрати з доріг якомога більше дизельних машин, приділяючи особливу увагу автомобілям із середньою і великою вантажопідйомністю.
У плані, в якому йдеться про «прискорення поширення електрифікації транспорту», ​​мова йде не тільки про нові станції зарядки, але і про автобуси, вантажівки, вантажне устаткування і інший транспорт, який використовується для роботи в портах. Великий обсяг товарів надходить в Сполучені Штати саме через каліфорнійські гавані.
Найбільш щедра пропозиція надійшла від компанії Southern California Edison, яка готова інвестувати $573 млн у створення інфраструктури обробки вантажів в порту Лонг-Біч. Тут розвантажуються контейнеровози, потім контейнери на тягачах доставляють в центри розподілу, а звідти залізницею або на фурах розвозять по країні. Транспортний коридор між портом і складами – найбільш загазований в країні.
Крім того, частиною плану є створення інфраструктури шкільних і громадських електробусів, а також електричних вантажівок, в тому числі – тисяч сміттєвозів. $19 мільйонів піде на те, щоб пересадити частину водіїв Lyft і Uber на електромобілі. До того ж будуть побудовані зарядочні станції в багатоквартирних будинках.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас