СБУ підозрює керівництво одного з банків у розкраданні 100 млн гривень рефінансування НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ підозрює керівництво одного з банків у розкраданні 100 млн гривень рефінансування НБУ

Кримінал
1381
Співробітники Служби безпеки спільно з прокуратурою і поліцією викрили механізм розкрадання власниками і топ-менеджментом одного з київських банків понад 100 млн гривень, виділених Нацбанком на рефінансування.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.
Фінансова установа отримала від НБУ 120 млн гривень у 2014 році.
Правоохоронці встановили, що після цього один із співвласників банку спільно з його керівництвом почали виведення грошових коштів в підконтрольні бізнесменові комерційні структури.
“Кошти перераховувалися під виглядом внутрішньобанківських операцій і кредитування клієнтів. Ділки також здійснювали операції з вартістю майна, що знаходиться в забезпеченні кредиту рефінансування. Під час досудового слідства встановлено, що “допомагали” зловмисникам привласнювати державні кошти оцінювачі майна, що працюють під брендом відомої міжнародної компанії”, – йдеться в повідомленні СБУ.
Загальна сума коштів, присвоєних фінансистами до введення в банку тимчасової адміністрації, становить майже 108 млн гривень.
Під час обшуків в офісних приміщеннях та за місцем проживання фігурантів справи співробітники спецслужби вилучили документацію, яка доводить здійснення фінансових операцій з кредитом рефінансування.
Зараз на майно, що виступало забезпеченням повернення кредиту рефінансування Нацбанку, накладено арешт.
Як повідомлялося, в 2016 році ГПУ проводило розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння посадовими особами Приватбанку коштами НБУ, виділеними на рефінансування в особливо великих розмірах.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас