Іран запропонував Україні приєднатися до транспортного коридору Перська затока - Чорне море — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран запропонував Україні приєднатися до транспортного коридору Перська затока - Чорне море

Енергетика
749
Іран запропонував Україні приєднатися до транспортного коридору Перська затока – Чорне море.
Дана ініціатива важлива для розвитку транспортного коридору Індія – Іран – Чорне море і дозволить залучити додатковий вантажопотік на Транскаспійський маршрут.
Міністерство транспорту Ісламської Республіки Іран запропонувало Україні приєднатися до міжнародного транспортного коридору Перська затока – Чорне море.
Як повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України, відповідну пропозицію озвучили представники іранського транспортного відомства в ході візиту до Ірану 5-7 лютого делегації Мінінфраструктури та Публічної акціонерної держкомпанії “Укрзалізниця”, яку очолив заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань.
Як підкреслив заступник міністра, дана ініціатива важлива для розвитку транспортного коридору Індія – Іран – Чорне море і дозволить залучити додатковий вантажопотік на Транскаспійському маршруті.
У повідомленні наголошується, що відповідно до укладеного в липні 2016 року меморандуму між Міністерством інфраструктури України і Міністерством шляхів і міського розвитку Ірану передбачається, що працівники “Укрзалізниці” можуть побудувати в Ірані 1 тис кілометрів залізничних шляхів.
Як повідомлялося, 13 липня 2016 року в Україні відбулося підписання меморандуму про взаєморозуміння в залізничній галузі між Міністерством інфраструктури України і Міністерством шляхів Ісламської Республіки Іран, в рамках якого іранська сторона запросила Україну взяти участь в будівництві 1000 кілометрів залізничного полотна в Ірані, а також – в проектах на 10 мільярдів доларів, виділених Тегераном на модернізацію залізничної інфраструктури і розвиток інтермодальних перевезень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас