Кабмін переглянув соцнормативи на тепло, газ і електрику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін переглянув соцнормативи на тепло, газ і електрику

Казна та Політика
2781
Кабінет міністрів України прийняв рішення про зниження соціальних нормативів на користування послугами ЖКГ з урахуванням фактичного споживання енергоносіїв домогосподарств.
Відповідна постанова розміщена на сайті уряду.
Зокрема мова йде про нормативи на теплову і електричну енергію, а також природний газ. Нові норми почнуть діяти з 1 травня 2017 року.
Переглянуто такі соціальні нормативи використання:
  • Теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) абонентами, житлові будинки яких обладнані будинковими та/або квартирними приладами обліку: з 0,0548 Гкал до 0,0431 Гкал на 1кв. метр опалювальної площі на місяць в опалювальний період;
  • Електричної енергії для індивідуального опалення: з 65 кВт·год до 51 кВт·год на 1 кв. метр опалювальної площі на місяць в опалювальний період;
  • Природного газу для індивідуального опалення: з 5,5 куб. метра до 5,0 куб. метра на 1 кв. метр опалювальної площі на місяць в опалювальний період.
Також переглянуті коригувальні коефіцієнти для розрахунку розміру витрат електричної енергії, природного газу та інших видів палива на потреби опалення в багатоповерхових будинках.
У Кабміні зазначили, що відповідне рішення уряду не передбачає здійснення перерахунку діючих розмірів субсидій, оскільки вступає в силу з 1 травня 2017 року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас