Як українці оцінюють своє матеріальне становище (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як українці оцінюють своє матеріальне становище (опитування)

Особисті фінанси
1524
Найменший щоденний рівень стресу в українців викликають сімейні відносини, професійна діяльність і зовнішнє оточення, найбільший – війна і воєнна загроза, соціально-політична нестабільність в країні, корупція і власне фінансове становище.
Про це свідчать результати дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у грудні 2016 року.
Так, половина опитаних в ході дослідження оцінюють матеріальне становище своєї родини як задовільне. Лише 15% вважають, що мають більш-менш достатньо коштів для життя. Водночас третина заявляють про свою бідність. Тих, хто вважає себе бідним, більше на Сході, серед старших осіб, жителів сіл, респондентів з поганим станом здоров’я і з низьким рівнем освіти.
Трохи менше половини опитаних оцінюють свої житлово-побутові умови як середні, понад третини – як комфортні, кожен п’ятий – як погані. Про найгірші житлово-побутові умови частіше заявляли жителі Сходу і Півдня.
Чим вище рівень освіти респондентів і чим вище рівень доходів, тим краще вони оцінюють власні житлові умови.
Також, 42% опитаних вважають, що повністю контролюють своє життя і вільні в своїх рішеннях, приблизно стільки ж вважають, що вони частково контролюють своє життя. Зате 19% заявляють, що майже не мають ніякого контролю над власною долею.
Найбільше осіб заявляли про відсутність контролю над власним життям на Сході, серед осіб старше 50 років, бідних і респондентів з поганим станом здоров’я.
Тільки 18% респондентів оцінюють своє соціальне становище як високе. Половина відносить себе до середнього становища. Натомість чверть вважають, що вони належать до нижчих верств суспільства. Останніх більше на Сході, серед старших і серед бідних.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас