Ощадбанк спільно з Western NIS Enterprise Fund надав другий соціальний кредит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк спільно з Western NIS Enterprise Fund надав другий соціальний кредит

Кредит&Депозит
65
Краматорське учбово-виробниче підприємство українського товариства сліпих отримало в Ощадбанку кредит у рамках спільної з Western NIS Enterprise Fund програми кредитування соціальних підприємств.
Підприємство, на якому 60% працюючих є людьми з порушеннями зору, спеціалізується на виробництві гофрокартону та виробів з нього. Отримані кошти сприятимуть нарощенню обсягів виробництва та конкурентоспроможності підприємства, що в свою чергу надасть можливість стабільно виплачувати заробітну плату та надавати співробітникам матеріальну допомогу на лікування, забезпечувати їх житлом, оздоровлювати, створювати умови для соціально-культурного розвитку.
«Ощадбанк продовжує розбудову інклюзивного суспільства в Україні. Головна мета – рівні можливості для всіх. Першими в Україні ми розпочали відкриття інклюзивних банківських відділень у різних містах. Минулого року було започатковано важливий проект «Соціальне підприємництво» на підтримку бізнесу з соціальною складовою. Ощад вважає обов’язком соціально відповідального банку підтримувати підприємства, які не лише розвивають малий та середній бізнес у надскладних умовах, а й допомагають людям з інвалідністю працювати і отримувати гідну заробітну плату», – зазначив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.
«Доступний кредит – значний соціальний ефект. Це підхід Програми соціального інвестування WNISEF. Ми шукаємо підприємства, які пропонують системні рішення складних соціальних проблем у громадах за допомогою підприємницьких підходів, і які ми кваліфікуємо, як соціальні підприємства. Знаючи, що такі компанії менш конкурентоздатні на ринку ми пропонуємо більш доступні фінансові ресурси для розвитку, натомість очікуємо ціннішого – покращення якості життя вразливих груп населення», – повідомив керівник Програми соціального інвестування Western NIS Enterprise Fund Василь Назарук.
Програма Соціальне підприємництво надає можливість підприємствам малого бізнесу, які в рамках своєї діяльності забезпечують реалізацію соціальних проектів та ініціатив або вирішують певні соціальні питання щодо незахищених верств населення, отримати кредит у національній валюті за економічно привабливими ставками (від 5% до 10% річних). Перевага надається проектам на підтримку перш за все громадян України, які потерпіли від конфлікту на сході країни, у т.ч. вимушених переселенців з південних та східних регіонів, людей з інвалідністю, малозабезпечених жінок та представників інших незахищених соціальних груп.
Перший соціальний кредит було надано колективному підприємству «Садовод» у Черкасах. Соціальною складовою діяльності компанії є забезпечення лікарняних закладів продуктами харчування та сприяння самозайнятості сільського населення Черкаського району.
З детальними умовами програми можна ознайомитись за посиланням
За матеріалами:
Ощадбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас