Рева розповів, чи будуть негативні наслідки для економіки від підвищення мінімальної зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рева розповів, чи будуть негативні наслідки для економіки від підвищення мінімальної зарплати

Казна та Політика
1541
Підвищення мінімальної заробітної плати в Україні до 3200 грн не призведе до зростання цін і масових звільнень.
Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.
Він зазначив, що подібні прогнози не мають під собою жодних підстав і є некомпетентними і непрофесійними.
“Коли проводяться розрахунки в сфері зайнятості, то Міністерство фінансів і Міністерство економічного розвитку і торгівлі нічого не роблять без Міністерства соціальної політики, яке, в свою чергу, співпрацює з провідними вченими”, – сказав Рева.
Чиновник наголосив, що Мінсоцполітики провело всі необхідні дослідження і розрахунки, які дозволяють стверджувати, що жодних негативних наслідків для економіки від підвищення мінімальної зарплати не буде.
“Якщо планується зростання економіки на 3%, то про яке скорочення робочих місць може йти мова? Якщо доходи Держбюджету в січні 2017 року зросли на 40% до січня минулого року, а Пенсійний фонд отримав на 1,2 млрд грн більше, це ніяк не могло статися через скорочення працівників”, – запевнив голова Мінсоцполітики.
Як повідомлялось, раніше голова НБУ Валерія Гонтарева заявила, що українські ЗМІ неправильно витлумачили інформацію в інфляційному звіті регулятора про вплив підвищення мінімальної зарплати на ринок праці. Тому заяви про те, що ця ініціатива призведе до скорочення понад 600 тис. українців, не відповідають дійсності.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас