Британські супермаркети вводять обмеження на продаж овочів через неврожай в Іспанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські супермаркети вводять обмеження на продаж овочів через неврожай в Іспанії

Світ
1029
Британські магазини вводять обмеження на продаж овочів після того, як сніг і шторми в країнах Середземномор’я спричинили їх нестачу, яка триватиме до квітня.
Покупці кинулися запасати зелень, в результаті чого овочеві полки спорожніли. Салат подорожчав майже втричі, а ціни на кабачки злетіли більш ніж в чотири рази.
Мережа супермаркетів Tesco ввела нормований продаж салату-латуку – не більш трьох за одне відвідування. Представники мережі говорять, що погана погода в Іспанії призвела до проблем з поставками овочів і що європейські партнери Tesco намагаються вирішити виниклі проблеми.
Інша мережа, Morrisons, також ввела обмеження на продаж салату айсберг (по два на покупця) і брокколі (по три).
Минулого місяця в продовольчих магазинах відзначалася нестача кабачків, бо посадки цього овочу постраждали через холодну погоду, повені і нестачу сонячного світла.
“Щоб забезпечити доступність [салату] для всіх покупців, ми обмежуємо продаж качанів до трьох на одну людину. Приносимо вибачення за доставлені незручності”, – свідчить напис в магазині Tesco.
За словами прес-секретаря мережі супермаркетів, без введення обмежень багато магазинів залишаться без певних видів овочів.
За словами представника Morrisons, нормувати продаж овочів доводиться для того, щоб власники ресторанів і маленьких магазинів не скупили все оптом. “Через поганий врожай в Іспанії початок цього року видався дуже важким, поставок ледь вистачає, щоб забезпечити наших покупців”, – сказав він.
Дітер Ллойд з Британської асоціації виробників листових салатів заявив BBC, що повені в Іспанії перед Різдвом знищили урожай овочів, а нові посіви не ростуть через перезволоження грунту. До того ж в січні вдарили морози, що тільки погіршило становище.
За матеріалами:
Daily Mail
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас