Стало відомо, скільки Україна втратила від заборони транзиту через Росію в Казахстан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки Україна втратила від заборони транзиту через Росію в Казахстан

Енергетика
1910
Україна втратила від заборони прямого транзиту українських товарів через територію Російської Федерації автомобільним і залізничним транспортом в Казахстан і Киргизстан 400 млн доларів, або 0,3% ВВП в 2016 році.
Про це йдеться у відповіді Мінекономіки.
“В цілому втрати експорту товарів у Казахстан (річні) і Киргизстан (за 2-у половину року) оцінюються в обсязі близько 0,4 млрд доларів, що складає додаткові втрати ВВП у розмірі 0,3 п.п.”, – йдеться у відповіді Мінекономіки.
Також у відомстві повідомили, що за 1-е півріччя 2016 року торгівля з країнами Центральної та Східної Азії, а також Кавказу знизилася на 35,1% порівняно з тим же періодом 2015 року.
Альтернативні маршрути, рекомендовані для використання перевізникам – через територію Ірану або Азербайджану, але вартість такого транзиту буде на 25-30% вища, ніж через територію Росії.
Таким чином, прогнозують у Мінекономіки, обсяги торгівлі України з Казахстаном, Киргизстаном та Узбекистаном продовжать знижуватися.
Як повідомлялося, Росія з січня 2016 року заборонила прямі транзитні перевезення вантажів з України в Казахстан, а з липня – в Киргизстан. Перевезення дозволено здійснювати через територію РФ тільки через територію Білорусі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас