Україна повинна врахувати досвід Японії при створенні Банку розвитку - Рибалка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна повинна врахувати досвід Японії при створенні Банку розвитку - Рибалка

Казна та Політика
291
Члени комітетів Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності, а також з питань промисловості обговорили з японськими експертами перспективи створення в Україні Експортно-кредитного агентства і Банку розвитку. Зустріч відбулася в рамках програми підтримки банківської системи України Японським агентством міжнародного розвитку (JICA). Про це на своїй сторінці в Facebook написав глава фінкомітету Сергій Рибалка.
“Розповів гостям з Японії про одне з головних досягнень нашого профільного комітету – прийняття в кінці минулого року закону про створення Експортно-кредитного агентства, метою якого є дешеве кредитування для іноземних покупців української продукції, забезпечення і страхування експортних контрактів. Ми також пропонуємо створити Банк розвитку як банк другого рівня, за прикладом ЄБРР”, – написав С. Рибалка.
За словами депутата, Банк розвитку повинен реалізовувати урядові стратегічні плани з дешевого кредитування малого і середнього бізнесу, важливих промислових інвестиційних проектів великого бізнесу і розвитку інфраструктури.
“Ключовий пріоритет – виробництво і послуги з високим рівнем технологій і доданої вартості. У цьому питанні нас дуже цікавить японський досвід практичної реалізації створення інститутів розвитку. Адже ми хочемо зробити ці інститути більш ефективними і прозорими”, – зазначив глава фінкомітету Ради.
Він також додав, що підтримує позицію радника міністра фінансів України, представника JICA пана Масару Танака щодо необхідності поділу функцій державних і приватних банків.
“Вони не повинні конкурувати. Державні банки повинні реалізовувати державну промислову і інфраструктурну політику. Стимулювати розвиток”, – вважає С. Рибалка.
Він зазначив, що комітет зацікавлений і надалі співпрацювати з японськими колегами для напрацювань нових ініціатив, які сприяють розвитку української економіки. “Наша головна мета – створити таку ж потужну і розвинену економіку, як в Японії”, – резюмував депутат.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас