Нафта дорожчає 3-й тиждень поспіль, ціна Brent піднялася вище за $57 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає 3-й тиждень поспіль, ціна Brent піднялася вище за $57

Енергетика
298
Нафта дорожчає в ході торгів у п’ятницю і завершує зростанням третій тиждень поспіль завдяки даним про те, що ОПЕК на 60% виконала зобов’язання по скороченню нафтовидобутку.
У четвер ринок практично проігнорував явне погіршення відносин США та Ірану, проте в п’ятницю увага інвесторів повернулася до цього питання, пише MarketWatch.
Ціна квітневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці в п’ятницю збільшилася на 47 центів (0,82%) – до $57,03 за барель.
Ціна ф’ючерсу на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на 48 центів (0,90%) – до $54,02 за барель.
З початку тижня вартість WTI підвищилася на 1,6%, Brent – на 2,7%.
Держави ОПЕК в січні скоротили виробництво нафти на 800 тис. барелів, свідчать дані проведеного агентством Bloomberg опитування аналітиків, а також представників нафтових і судноплавних компаній.
У п’ятницю Вашингтон може оголосити про нові санкції щодо Ірану, стверджують інформовані джерела.
“Нові санкції не повинні вплинути на експорт нафти з Ірану, але вони, безумовно, піднімуть премію за геополітичні ризики. У короткостроковій перспективі вони можуть підтримати ціни на нафту”, – вважає аналітик Australia & New Zealand Banking Group Ltd. Деніел Хайнс.
Саудівська Аравія підвищила ціни на всі сорти нафти для всіх клієнтів на березень. Найбільш значно подорожчає марка Arab Extra Light для покупців з Північно-західної Європи (ПЗЄ) – на $1,35 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас