Чиновник здобував биткоїни на сервері Федерального резерву США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновник здобував биткоїни на сервері Федерального резерву США

Кримінал
1549
Співробітник Федерального резерву США два роки користувався потужностями робочого сервера, щоб виробляти криптовалюту. Щоб віддалено керувати процесом, він модифікував систему захисту сервера. Винного оштрафовано на $5 тис. і взято під нагляд на 12 місяців.
Співробітник Федерального резерву США, що має монополію на випуск долара, був оштрафований за використання робочого сервера для видобутку биткоїнів. Ніколас Бертоум (Nicholas Berthaume), який працював аналітиком з комунікацій при раді директорів резерву, використовував свій доступ до федерального комп’ютера, щоб встановити на ньому нелегальну програму для виробництва криптовалюти.
Залишаючись непоміченою, програма працювала майже два роки: з березня 2012 р. до червня 2014 р. При цьому вона використовувала обчислювальні потужності сервера резерву, щоб проводити, верифікувати і записувати операції з биткоїнами. За правилами роботи цього ПЗ, чим більше обчислювальної потужності приваблює користувач, тим більшу винагороду він отримує. За свої дії Бертоум був оштрафований на $5 тис., а також отримав 12 місяців адміністративного нагляду. Скільки биткоїнів він встиг здобути за час роботи, невідомо.
Крім того, Служба генерального інспектора США, яка розслідує справу, стверджує, що Бертоум модифікував захист на серверах резерву, щоб віддалено управляти роботою програми з дому. Почувши звинувачення на свою адресу, Бертоум спочатку заперечував факт видобутку биткоїнів, але через деякий час спробував дистанційно видалити з сервера і замести сліди його присутності. Коли це було доведено, зловмисник зізнався у своїх діях і почав співпрацювати зі слідством. Незважаючи на зміни в захисті, витоку інформації з сервера резерву не сталося.
За матеріалами:
cnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас